In en om Gees

Gees, een oud dorp in Zuidoost-Drenthe maar wel een dorp dat volop in de moderne tijd staat met actieve en ondernemende dorpsbewoners. Het ligt in de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden. Een oude vestingstad met een rijke geschiedenis en historische panden die getuigen van een roerig verleden. Naast de stad Coevorden kent de gemeente Coevorden veel pittoreske dorpen. Eén daarvan is Gees. In het dorp staan nog veel oude Saksische boerderijen wat maakt dat Gees een heel eigen sfeer heeft. 

Rondom Gees

In de zomer en in de winter staat Gees regelmatig bol van activiteiten waar mensen uit de verre omtrek op af komen. Want Gees is het middelpunt van een prachtige omgeving waar veel te doen en te beleven is!

Het is dan ook niet voor niets dat veel bezitters van oude motoren sinds 2008 in april jaarlijks terugkeren naar de veteranentoertocht  ‘Rondom Gees’. Met deze prachtige toertocht van één dag werd Gees in één klap een ontmoetingsplaats voor motorrijders en –liefhebbers. Een dag van weerzien met oude bekenden en het begin van veel grensverleggende vriendschappen.

Gees en omstreken leent zich uitstekend voor ritten zoals deze, want waar het goed fietsen en wandelen is is het ook goed toeren op antieke motoren.

Gees biedt alles waar Drenthe om bekend staat en trots op is. In de omgeving  liggen sporen van het verleden zoals hunebedden en prehistorische grafheuvels. Je rijdt  van dorp naar dorp over oude klinkerwegen maar ook over nieuw geasfalteerde wegen.  Langs moderne landbouwgronden maar ook langs eeuwenoude hoge esgronden. Volop ruimte en veel prachtige gebieden om per motor te verkennen. Uitgestrekte bossen, grote heidevelden, oude veengebieden met hun vele vaarten en weilanden tot zover je kunt kijken en rijden. En rijden kun je nog steeds rustig op de vele secundaire wegen.

Dus heb je volop gelegenheid om te genieten van alles wat er te zien en te ervaren is. Mensen die hun werk doen, kinderen die naar school fietsen, boeren die zorgen voor hun schapen en koeien die het hier heerlijk grazen vinden. In de vele fraaie zand- en brinkdorpen kun je je als motorrijder nog heel gemakkelijk voorstellen hoe het er hier vroeger uitgezien moet hebben. Als rijder op een antieke motor pas je perfect in dat decor. 

Maar gelukkig is het niet alleen oud en antiek wat de klok slaat. Want in Zuidoost-Drenthe weet men heel goed waar de moderne mens, ook al rijdt die op een antieke motor, behoefte aan heeft. Veel kleinschalige thee- en koffieschenkerijen, restaurants en hotels zijn overal aanwezig om de rijdende bezoekers van een verdiende rust  en nieuwe energie te voorzien. Gezelligheid en vriendelijkheid staan bij de Drentse horeca nog als vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Stap eens even af, ervaar de vriendelijkheid en maak een praatje met de mensen onderweg.

Na een dag toeren door al dat moois is het goed terugkeren naar Gees en voor wie er wil overnachten zijn er in het dorp en in de directe omgeving voldoende mogelijkheden.

Een dag toeren ‘Rondom Gees’ en je bent weer helemaal opgeladen!

Ben je benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden in en rond het dorp? Die vind je op Geesweb.nl 

Rondom Gees